Teamlead Tax & Customs

Wat ga je doen?

Ben jij een douane expert en op zoek naar een leidinggevende rol? Help jij ons de afdeling Tax & Customs naar een hoger plan te tillen? Dan zijn wij erg nieuwsgierig naar jou!


Wat ga je doen als Teamlead Tax & Customs? 

De afdeling Tax & Customs verzorgt, voornamelijk voor opdrachtgevers van H&S Coldstores, alle douaneformaliteiten. Denk hierbij aan het doen van invoer- en uitvoeraangiften en het aan- en afmelden van vervoersdocumenten. Daarnaast zijn we fiscaal vertegenwoordiger voor de omzet- en verbruiksbelasting, 

gemachtigde voor het terugvragen van Nederlandse en buitenlandse omzetbelasting  en houden we ons bezig met indienen van ICP aangiften. 

Tax en Customs


Als Teamlead Tax & Customs ben jij eindverantwoordelijk voor het gehele douane proces. Je geeft leiding aan het team van 3 collega’s, maar werkt zelf ook actief mee en ondersteunt waar nodig. Je gevarieerde takenpakket bestaat onder andere uit:

  • eerste aanspreekpunt zijn voor klanten en de Belastingdienst/douane;
  • aanname, screenen, beoordelen, adviseren en begeleiden van nieuwe en bestaande klanten op het gebied van douane, biologische goederen en btw;
  • uitvoeren van periodieke controles van diverse aangiftes;
  • optimalisatie van onze werk- en procesomschrijvingen;
  • er proactief voor zorgen dat het management voorzien wordt van alle benodigde rapportages en analyses;

 

Het verder commercialiseren van de afdeling is daarnaast een belangrijke doelstelling die we bij jou neerleggen. We hebben ambitieuze plannen en zijn op zoek naar een collega die hier proactief mee aan de slag gaat.

 

Onze nieuwe collega:

Onze nieuwe collega:

Heeft  al veel kennis van de logistieke en/of douane dector en ervaring met BTW aangiftes en rapportages. Je hebt hbo werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding als Declarant (Fenex / Evofenedex). Je beheerst de Nederlandse en Engels taal uitstekend en de Duitse taal bij voorkeur ook. 

 

Daarnaast:

  • ben je accuraat, integer en servicegericht;
  • denk je mee met de klant, vraag je door en doorzie je snel de consequenties van bepaalde handelingen;
  • steek je zelf ook graag de handen uit mouwen en ben je echt meewerkend voorman;
  • ben je pro-actief en krijg je er energie van om het team en de afdeling naar een hoger plan te tillen.


Wat kun je van H&S Group verwachten?

H&S is een ondernemend familiebedrijf, met meer dan 600 betrokken logistieke professionals. In de laatste jaren heeft H&S zich sterk ontwikkeld en zijn we uitgegroeid tot een leidende logistieke dienstverlener. Wij zijn bijzonder dankzij de informele werksfeer, de korte communicatielijnen en de ruimte die we je geven voor persoonlijke ontwikkeling. 

Als Teamlead Tax & Customs bij H&S Coldstores krijg je van ons alle ruimte en vrijheid om je rol goed neer te zetten. Je krijgt verantwoordelijkheid en vertrouwen, maar uiteraard ook de juiste begeleiding waar nodig.  Wij bieden je  een afwisselende baan, binnen een technisch hoogwaardige werkomgeving. Samen werken we aan het behalen van onze ambitieuze doelstellingen. Daarnaast bieden we je een prima marktconform salaris. Wij houden van hard werken, maar ook van gezelligheid met elkaar.


Meer weten? 

Neem voor vragen gerust contact op met Neem voor vragen gerust contact op met Eline Linskens via 088-4267875. Direct solliciteren? Klik dan op de "Solliciteer nu" button en upload je CV en motivatie! 


Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.