Administrative Employee

Job description

Wat ga je doen als Administratief medewerker Tax & Customs? 

H&S Group is dé logistieke dienstverlener in de vloeibare levensmiddelenindustrie. Al 75 jaar bieden wij logistieke concepten en oplossingen op maat voor onze klanten. Onze vestiging H&S Coldstores in Beneden-Leeuwen biedt een “full-service” sap- & vloeistofverwerking. Wij ondersteunen de hele supply chain: van het transport van vers fruit naar onze opslag- en productiefaciliteiten, tot aan de verwerking, verpakking en levering aan de eindgebruiker.

De afdeling Tax & Customs verzorgt, voornamelijk voor opdrachtgevers van H&S Coldstores, alle douaneformaliteiten. Denk hierbij aan het doen van invoer- en uitvoeraangiften en het aan- en afmelden van vervoersdocumenten. Daarnaast zijn we fiscaal vertegenwoordiger voor de omzet- en verbruiksbelasting, gemachtigde voor het terugvragen van Nederlandse en buitenlandse omzetbelasting en houden we ons bezig met indienen van ICP aangiften.


Als Douane medewerker / Declarant ben je samen met je andere 2 douane collega’s verantwoordelijk voor het gehele logistieke douane proces en het daarbij horende aangifte proces. Je gevarieerde takenpakket bestaat onder andere uit:

 • eerste aanspreekpunt zijn voor klanten en de Belastingdienst/douane;
 • aanname, screenen, beoordelen, adviseren en begeleiden van nieuwe en bestaande klanten op het gebied van douane, biologische goederen en btw;
 • Entrepotadministratie beheren voor alle logistieke stromen binnen de organisatie (inkomend, uitgaand en productie);
 • opmaken van diverse aangifte, bijvoorbeeld op het gebied van import, verbruiksbelasting en btw;
 • overige douane gerelateerde activiteiten;
 • optimalisatie van onze werk- en procesomschrijvingen.

Job requirements

Onze nieuwe collega:

is 32 - 40 uur per week beschikbaar en heeft een mbo-4 of hbo-opleiding afgerond. Je beheerst de Nederlandse en Engels taal uitstekend en de Duitse taal bij voorkeur ook. Het zou fijn zijn wanneer je al ervaring hebt in de logistieke - en/of douane sector en ervaring hebt met btw-aangiftes en rapportages. Dit is echter geen must, dus heb je alleen aantoonbare affiniteit met onze sector, dan nodigen wij je ook zeker uit om te solliciteren!

Daarnaast:

 • ben je accuraat, integer en servicegericht;
 • denk je mee met de klant, vraag je door en doorzie je snel de consequenties van bepaalde handelingen;
 • ben je stressbestendig en communicatief vaardig.
   

Wat kun je van H&S Group verwachten?

De H&S Group is een ondernemend familiebedrijf, met meer dan 600 betrokken logistieke professionals. Wij zijn bijzonder dankzij de informele werksfeer, de korte communicatielijnen en de ruimte die we je geven voor persoonlijke ontwikkeling.

Als administratief medeweker bij H&S Coldstores heb je een afwisselende baan, binnen een technisch hoogwaardige werkomgeving. Samen werken we aan het behalen van onze ambitieuze doelstellingen. Daarnaast bieden we je een prima marktconform salaris en voldoende opleidingsmogelijkheden om jezelf continu te ontwikkelen. Wij houden van hard werken, maar ook van gezelligheid met elkaar.


Meer weten?

Neem voor vragen gerust contact op met Eline Linskens op 088-4267875. Direct solliciteren? Klik dan op de "Solliciteer nu" button en upload je cv en motivatie!