Logistic Coordinator Teamlead

Job description

Complexe situaties, hectiek, snel schakelen, internationaal speelveld, plannen en logistiek. Zijn dit woorden waar jij blij van wordt? Ben je daarnaast toe aan een volgende stap in je carrière en ambieer je een functie als teamlead? Wij zijn op zoek naar een

Logistic Coordinator Teamlead bij WHS Logistics in Rotterdam


Wat ga je doen als Logistic Coordinator Teamlead?

Als Logistic Coordinator Teamlead werk je mee als Logistic Coordinator en ben jij de schakel tussen onze klanten en de vervoerders. Vanaf het moment dat de klant zijn orders doorgeeft, koppel jij deze aan de juiste vervoerder. Heeft de vaste vervoerder geen ruimte? Dan ga jij op zoek naar een goed alternatief! 'Nee' is geen optie, want. de klant is bij ons koning.

Je functie is een operationele plannersrol, waarbij je geen chauffeurs aanstuurt, maar de spil bent tussen de klant en onze database met vervoerders. Jij bent verantwoordelijk van de first tot de last mile: voor één opdracht van de klant moet jij soms meerdere vervoerders inplannen en op elkaar laten aansluiten.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het correct aanleveren van de juiste requirements aan de vervoerder. Zoals waar en wanneer er geladen en gelost moet worden en welke eisen er aan de tankcontainer gesteld worden. Je monitort de voortgang van je shipments: als er dingen mis dreigen te gaan, kom jij in actie! Komt een vervoerder te laat, waardoor er een productie stilstand dreigt op het losadres? Jij lost dit op! Claimt een vervoerder of klant extra kosten? Dan handel jij dit af met de klant en de vervoerder! Het supply chain proces richt zich met name op het managen van bulk liquid food- en feed stromen, maar ook verpakte goederen en wereldwijde logistieke stromen vallen binnen de scope van WHS. Het team van WHS werkt zowel vanuit Barneveld als vanuit Rotterdam. Jouw vaste werkplek wordt Rotterdam.

Naast de operationele taken, bestaat je Teamlead rol uit

 • Dagelijkse aansturing en werkverdeling van het team;
 • Coachen en ondersteunen van het team, met als doel de kennis, kunde en kwaliteit steeds verder te vergroten;
 • Stimuleren onderlinge samenwerking van de teams;
 • Juiste inzet personeel gericht op LEAN;
 • Analyseren, optimaliseren en standaardiseren van werkprocessen;
 • Verantwoordelijk voor het coördineren en implementeren van verbetertrajecten;
 • Bewaken van strategische doelstellingen;
 • Gesprekspartner voor leidinggevenden aan de klantkant en vervoerderkant;
 • Operationeel escalatiepunt voor klanten, vervoerders en interne stakeholders;
 • Toevoegen klantwaarde, focus op de klant;
 • Streven naar optimale efficiëntie met betrekking tot opbrengsten en kosten.

Job requirements

Wat vragen wij van jou?

Om succesvol te zijn in deze functie moet je houden van dynamiek en hectiek! Je schakelt continu tussen verschillende partijen. Jij weet je hoofd koel te houden en het overzicht te bewaren. Je bent communicatief vaardig, zodat je snel een band weet op te bouwen met je eigen klantenportefeuille en vervoerders.


Functie-eisen:

 • Je hebt interesse in de wereld van de logistiek en hebt bij voorkeur al enige ervaring als planner op HBO-niveau;
 • Je hebt topografische kennis en spreekt in ieder geval Nederlands en Engels. Meerdere talen is een pré;
 • Je durft keuzes te maken, zowel op operationeel als op tactisch niveau;
 • Je bent communicatief vaardig, waardoor je makkelijk kan schakelen met de verschillende partijen;


Daarnaast vragen wij van de Teamlead dat je:

 • Een enthousiaste teamplayer bent, waarbij je continu in contact bent met je team;
 • Inzicht hebt in de behoefte van het team, daarbij een coachende rol aanneemt en hierbij team meenemen naar een volgende fase en niveau.


Wat kun je van WHS Logistics / H&S verwachten?

WHS Logistics is een joint venture tussen Wilmar Europe en H&S Logistic Services. Wilmar is in Azië marktleider op het gebied van agrarische grondstoffen (bijvoorbeeld palmolie). In combinatie met de expertise van de H&S Group faciliteert WHS Logistics grote leveranciers en klanten door de beste supply chain-oplossingen te leveren. De H&S Group is dé logistieke dienstverlener in de vloeibare levensmiddelenindustrie. Al meer dan 75 jaar bieden wij logistieke concepten en oplossingen op maat voor onze klanten. Vanuit verschillende business units zijn wij actief in de hele supply chain. In de laatste jaren hebben wij ons sterk ontwikkeld en zijn we uitgegroeid tot een leidende logistieke dienstverlener. Wij zijn bijzonder dankzij de informele werksfeer, de korte communicatielijnen en de ruimte die we je geven voor persoonlijke ontwikkeling.


Als Logistic Coordinator Teamlead krijg je van ons alle ruimte en vrijheid om je rol goed neer te zetten. Je krijgt verantwoordelijkheid en vertrouwen, maar uiteraard ook de juiste begeleiding. Wij bieden je een afwisselende baan, binnen een technisch hoogwaardige werkomgeving. Samen werken we aan het behalen van onze ambitieuze doelstellingen. Verder krijg je:

 • Een marktconform salaris afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Interne doorgroeimogelijkheden;
 • 27.5 vakantiedagen;
 • Een premievrij pensioen;
 • Mogelijkheden tot thuiswerken en een thuiswerkvergoeding.

Meer weten?

Neem voor vragen gerust contact op met Petra Looijen op 088-4267777. Direct solliciteren? Klik dan op de "Solliciteer nu" button en upload je cv en motivatie!

Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.