Logistiek Coördinator

Job description

Ben jij goed in het oplossingsgericht en secuur werken, houd je van de hoge werksnelheid in de logistiek en wil je graag data-driven analyses en verbetervoorstellen maken?

Dan is de rol van

Logistiek Coördinator

misschien wel iets voor jou


Wat ga je doen?

Als logistiek coördinator bij onze businessunit Logistic Services ben je van A tot Z verantwoordelijk voor het logistieke proces van onze klanten. Afhankelijk van het team waarin je komt te werken houd je je bezig met Freight Management (3PL) voor verschillende klanten of werk je voor één klant aan zijn Control Tower (4PL).

Jij zorgt ervoor dat het product van de klant geladen en naar het losadres vervoerd wordt. Hierbij let jij erop dat de vervoerder het juiste equipment inzet en aan alle kwaliteitseisen voldoet. Vervolgens zorg je ook voor de juiste administratie van eventuele extra kosten en de afhandeling van incidenten.

Wij werken in de markt voor vloeibare levensmiddelen in bulk. Het transport van liquid foodstuf in een nichemarkt: er zijn veel uitzonderingen en verschillende eisen per productgroep en klant. Als logistiek coördinator zorg jij dat je transportcapaciteit vindt in de markt: wij verkopen geen ‘nee’ aan onze klanten.

Klinkt het bovenstaande leuk maar zoek je nog iets meer uitdaging? Naast het ontzorgen van de klant door zijn hele supply chain te organiseren, bieden wij meerwaarde door ook alle verkregen data te analyseren. Wij komen met data-driven verbetervoorstellen op het gebied van bijvoorbeeld efficiëntie en duurzaamheid. Naast je operationele werk ben je idealiter 20-25% van je tijd bezig met data-analyse.


Wat is jouw profiel?

Je bent vindingrijk en kunt snel schakelen tussen alle klanten en de opdrachten die je uit hebt staan. Met relatief weinig mensen verwerk je veel orders: je moet goed overzicht kunnen houden. Naast de administratie van alle orders in ons eigen freight management systeem, werk je ook veel in outlook waar continu mails binnenkomen met orderverzoeken en statusupdates.

Volgens ons is deze baan een mooie tweede stap binnen de logistieke sector.

Harde eisen zijn:

  • Mbo+ / hbo werk- en denkniveau (diploma niet noodzakelijk)
  • Vloeiende beheersing van het Nederlands en Engels (spreken en schrijven)
  • Een tweede vreemde taal zoals Frans is een pré
  • Bekendheid met de transportwereld

Job requirements

Wat wordt je team?

De sfeer op de afdeling is informeel en gezellig. We zijn allemaal gedreven, en besmet met het ‘transport-virus’: we werken hard, maar nemen wel de tijd voor onstpanning. Met de lunch gaat er vaak een groepje wandelen en tussendoor wordt er fanatiek getafeltennist en getafelvoetbalt. De logistiek is een bijzondere wereld die nooit helemaal stilstaat: je zult dus ook per toerbeurt bereikbaarheidsdiensten draaien in de avonden en weekenden.

We helpen elkaar verder en delen onze ervaringen, de positieve en negatieve. Fouten maken moet, anders leer je het niet. De uitdaging voor de komende tijd ligt in het structureel meer tijd vrijmaken voor data-analyse om zo niet alleen onze eigen klimaatdoelstellingen te halen, maar ook de klant daarbij te helpen.


Wat kun je van H&S verwachten?

We betalen een goed salaris, en daarnaast betaalt H&S je volledig pensioenbijdrage. We investeren in onze mensen door proactief trainingen en cursussen aan te bieden, maar ook door leuke events te organiseren en bijvoorbeeld gezamenlijk sporten te faciliteren. We gaan voor langdurige relaties met onze medewerkers.


De sollicitatieprocedure

Ben je geïnteresseerd in deze rol maar wil je eerst nog wat vragen stellen? Bel of mail dan even met Liedeke Oosterik 06 1148 3397 / loosterik@hs-group.eu

Je kunt solliciteren door het formulier in te vullen. Graag ontvangen we naast je cv ook een korte motivatie over waarom deze functie je aanspreekt, of – als je cv niet directe lijkt aan te sluiten – een korte toelichting waarom deze rol goed bij jou past.

We proberen binnen een paar dagen telefonisch contact met je op te nemen voor een eerste kennismaking en om wat meer informatie te krijgen over je motivatie en ervaring.

Als we mogelijkheden zien, plannen we een eerste kennismaking in via teams of op kantoor. Meestal spreek je dan met je toekomstige leidinggevende en iemand van HR.

Bij een tweede kennismaking gaan we meer de diepte in en maak je kennis met een toekomstige directe collega. Deze collega laat je (bij de operationele functies) ook met het werk en de systemen mee kijken, om je echt een goede indruk te geven.

Als jij dan weet wat je kunt verwachten van ons en van de functie, en wij een goed beeld hebben van jou, en we willen met elkaar verder, dan zullen wij jou een aanbieding doen.

Wanneer je dan op ons aanbod ingaat en besluit om bij de H&S Group te komen werken, dan ga jij een hele leerzame en gezellige toekomst tegemoet bij een prachtig bedrijf met veel enthousiaste collega's en allerlei interne doorstroom- en doorgroeimogelijkheden.


Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.