Transport Planner

Job description

Zoek jij een afwisselende baan met veel verantwoordelijkheid? Houd jij in elke situatie je hoofd koel en ben jij goed in het in de lucht houden van heel veel verschillende balletjes? Dan is de functie van Strategisch Transport Planner echt iets voor jou!


Wat ga je doen als Transport Planner? 

H&S Group is dé logistieke dienstverlener in de vloeibare levensmiddelenindustrie. Al meer dan 70 jaar bieden wij logistieke concepten en oplossingen op maat voor onze klanten. Vanuit verschillende business units zijn wij actief in de hele supply chain. 


De Business Unit H&S Foodtrans vervoert vloeibare levensmiddelen ‘multimodaal’. Dat wil zeggen dat het product wordt vervoerd in tankcontainers, waarbij van meerdere transportmodaliteiten gebruik gemaakt wordt: weg, water en rails.


Momenteel zijn wij op zoek naar een planner voor de afdeling MMP. MMP staat voor Multiple Days Material Planning. De kern van deze functie is:

  • Het plannen van de tankcontainers op orders door heel Europa. Er wordt 48 uur vooruit gepland;
  • Het herpositioneren van onze tankvloot (1500 tankcontainers) om altijd aan de vraag van de klant te kunnen voldoen;
  • Het bepalen van de meest efficiënte en effectieve uitvoer van de orders. Er wordt rekening gehouden met de truckplanning, beschikbare treinen en de boten;
  • Contact hebben met de verschillende cleaning stations in Europa. H&S Foodtrans vervoert zowel food als feedproducten. Beide productgroepen hebben een eigen tankvloot, waar speciale restricties voor gelden. Deze restricties hebben invloed op de keuzes voor tanks, cleaningprocedure, herpositionering en de uitvoering van de rit.


Daarnaast vormt MMP de schakel tussen de commercie (accountmanagers) en de operatie (truckplanning).

Het is de taak van MMP om prioriteit te geven aan de verschillende belangen in de organisatie. We zijn namelijk niet alleen planners; we hebben ook een adviserende rol binnen H&S Foodtrans.

Het MMP team heeft het overzicht waar elke tankcontainer staat, waardoor wij de kennis hebben om een oordeel te geven over de beste uitvoering van een order. Dit alles leidt tot een dynamische omgeving, waar elke dag anders is. 

Job requirements

Onze nieuwe collega:

heeft MBO werk- en denkniveau en bij voorkeur al ervaring in de logistiek. Je kennis van zowel de Nederlandse als de Engels taal is uitstekend.

Daarnaast:

  • kun je meerdere (complexe) situaties tegelijk overzien en beoordelen;
  • houd je altijd het hoofd koel, ook bij topdrukte is of wanneer er iets mis dreigt te gaan;
  • neem je snel de juiste beslissingen en draag je deze zelfverzekerd uit;
  • ben je een echte teamplayer: continu contact hebben met je collega’s is cruciaal in deze rol.


Wat kun je van H&S verwachten?:

H&S is een ondernemend familiebedrijf, met meer dan 600 betrokken logistieke experts. In de laatste jaren heeft H&S zich sterk ontwikkeld en zijn we uitgegroeid tot een leidende en diverse logistieke dienstverlener. Wij zijn bijzonder dankzij de informele werksfeer, de korte communicatielijnen en de ruimte die we je geven voor persoonlijke ontwikkeling. 

 

Als Transport Planner bij H&S Group krijg je van ons alle ruimte en vrijheid om je rol goed neer te zetten. Je krijgt verantwoordelijkheid en vertrouwen, maar uiteraard ook de juiste begeleiding. Wij bieden je een afwisselende baan, binnen een technisch hoogwaardige werkomgeving. Er is meer dan genoeg ruimte om jezelf continu te ontwikkelen en een mooi carrièrepad bij ons uit te stippelen. 


Daarnaast bieden we je niet alleen een prima marktconform salaris, maar betaalt H&S bijvoorbeeld ook jouw pensioenpremie. Wij houden van hard werken, maar ook van gezelligheid met elkaar. Daarom hebben we een actieve personeelsvereniging en worden er regelmatig leuke activiteiten en borrels georganiseerd.


Meer weten? 

Neem voor vragen gerust contact op met Petra Wouters op 088-4267873. Direct solliciteren? Klik dan op de "Solliciteer nu" button en upload je cv en motivatie! 


Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.